Sorgbearbetning 


Individuell Sorgbearbetning är en kurs i hur Du kan bearbeta och förlösa din sorg efter olika typer av förluster. Metoden har hjälpt människor att bearbeta sin sorg och därigenom försonas med sig själva och sina erfarenheter, utan att fastna i smärtsamma minnen. Kursen ger dig kunskap i hur Du kan bearbeta din sorg och dina förluster så att Du kan leva ditt liv fullt ut.


Dödsfall, brustna relationer, separationer och andra förluster gör att en del av våra drömmar, förhoppningar och förväntningar på framtiden spricker. Det är normalt att upptäcka en del saker som vi önskat hade varit bättre eller annorlunda. Kanske handlar det om något vi önskat att vi hade sagt eller inte sagt. Något vi önskat att den andra personen hade sagt eller inte sagt. För att läka sorgen över en förlust behöver vi ta reda på alla outtalade och okommunicerade känslor i relationen. Därefter sätter vi ord på våra känslor och kommunicerar dem till någon som lyssnar. Erfarenheten visar att Du efter fullbordad kurs försonas med det förflutna och känner befrielse och frid.Du kan gå en kurs i Sorgbearbetning hos Alpas Recreation.


Innan Du anmäler dig till kursen så bokar Du förslagsvis först ett Introduktionssamtal.

Tid bokar Du via bokningslänken nedan.

Jag som håller kursen heter Anna-Lena Pettersson och är certifierad handledare i Sorgbearbetning. Jag är utbildad hos Svenska Institutet för Sorgbearbetning. Jag är även utbildad pastor och har i den yrkesrollen mött människor i sorg.